Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie

 

Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelmethode voor mensen met psychische klachten of psychosociale problemen. Bij PMT wordt op methodische wijze gebruik gemaakt van werkvormen gericht op lichaamsbeleving en het handelen in bewegingssituaties.

Voor psychomotorische therapie werkt de cliënt dan ook samen met de therapeut aan lichamelijke activiteiten. Van belang hierbij is hoe de cliënt zijn lichaam ervaart en hoe hij ziet hoe het lichaam beweegt. De psychomotorische therapeut geeft aandacht aan wat het lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, lichaamshouding, de manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving.

Het doel hierbij is het met behulp van de psychomotorische therapie, gedragsverandering tot stand brengen waardoor de psychische klachten of problemen minder worden of verdwijnen.

Psychomotorische therapie is voor iedereen geschikt, zowel voor volwassenen als ook voor kinderen. PMT kan in groepsverband worden toegepast, maar zal bij PMT praktijk zeeland voornamelijk individueel aangeboden worden.